Facebook  DBT pe Facebook Twitter  DBT pe Twitter
Teatrul Național Timișoara a ales d&b Audiotechnik!

Teatrul Național Timișoara este un loc de întâlnire atât pentru oameni cât și pentru artă. Este un spațiu deschis, dedicat comunicației. Cu o dinamică fără precedent în istoria sa, Teatrul Național a devenit un important punct focal pentru oraşul Timişoara, o destinaţie interesantă culturală pentru România, şi treptat, în special prin intermediul festivalului ce se organizează în fiecare an, Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR), un eveniment european, care oferă o abordare modernă a unei tradiţii ce dăinuie de treizeci de ani, pentru scena de teatru european.Teatrul Naţional Timişoara oferă puneri în scenă de calitate dedicate tuturor categoriilor de public, provenind din toate mediile sociale, şi oferă ce e mai bun pentru a satisface preocupările cele mai diverse.

Teatru clasic abordat dintr-o perspectivă contemporană, teatrul din ziua de azi, spectacole de teatru şi de fuziune, care amestecă diverse forme de artă, precum şi spectacole pentru copii, toate acestea au un loc dedicat în repertoriul nostru şi in locatiile noastre.

Scena Principală a Teatrului Naţional este locul cel mai potrivit pentru teatru clasic, spectacole muzicale și de teatru pentru copii. Găzduit de Palatul Culturii, un edificiu construit în conformitate cu planurile arhitectilor vienezi celebri Hellmer şi Felmer şi inaugurat în 1875, Scena Principală are o structură clasică . Sala Mare are o capacitate de 600 de locuri în loje și balcoane, dispuse frontal față de scena. Cele mai recente tehnologii în materie de echipamente de scena face acest spaţiu performant relativ usor de modulat.

Acustica Salii Mari a Teatrului Național este foarte bună, cu reverberații relativ mici cuprinse între 1 sec - 1,5 sec fiind ideală pentru concerte de operă dar și pentru punerea în scenă a pieselor de teatru oferind o bună intelegibilitate. “Principala problemă a sălii sunt balcoanele destul de lungi ce îngreuneaza iradierea ultimelor rânduri de scaune de la parter precum și o scădere a nivelului de SPL și inteligibilitate pentru nivelele următoare, compuse din loje și balcoane” conform Directorului Tehnic al Teatrului Național Timișoara.

”Cunosc d&b de ceva vreme și am fost plăcut impresionat de sunetul neutru și ușurința cu care îl poți pune în practică oferindu-mi ce îmi doresc în materie de SPL și Inteligibilitate. M-am bucurat să văd că d&b audiotechnik este disponibil și pe piața Românească, astfel am contactat dB Technolight, distribuitor d&b audio pentru a îmi oferii o soluție adecvată în iradierea de sub balcoane cu d&b. Am instalat incinte E0 amplificate de către D6 împreună cu un sistem principal line-array compus din incintele d&b Ti dispuse stânga-dreapta deasupra deschiderii scenei oferind astfel o corectă uniformitate și precisa directivitate peste nivelele superioare și deasupra zonei principale a audienței ,fiind și cea mai extinsă.”

Datorită multi-funcționalității elementelor de podium, precum și utlizarea frecventa a fosei pentru orchestra am decis să utilizăm suspendați subwooferi T-SUB împreună cu incintele Ti oferind astfel un sistem full-range tot timpul suspendat și un nivel de SPL constant oriunde în sala pe toata gama de frecvențe între 105 – 107 dB. Configurarea și instalarea sistemului nu a durat mai mult de o zi, împreuna cu posibilitatea operarii amplificatoarelor de la distanță prin d&b Remote cu ajutorul interfeței Ethernet to CAN d&b R70 și a unui router WI-FI ce face posibilă conectarea independentă de cablaje din sală.


Teatrul Național Timișoara a ales d&b Audiotechnik!d&b audiotechnik
d&b audiotechnik
Ti - SUB +  4 x Ti 10 L
Ti - SUB + 4 x Ti 10 L
Head Office - Soseaua Cristianului nr. 11, 500053, Brasov, Romania
Mobil: 0728 289 289 / 0755070939
Tel/fax: +4 0268 331 410 / +4 0268 332 230Copyright © dB Tehnolight 2009. Made by Sik